Tvrtka Zagorje Tehnobeton tužiti će državu Hrvatsku ako isplati 8 milijuna kuna samo tvrtki Coning inženjering-u

Zagorje Tehnobeton

Zagorje Tehnobeton tvrtka

Višegodišnji spor zbog obnove zgrade Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova, Vlada RH je donijela odluku o nagodbi i isplati osam milijuna kuna tvrtki Coning-inženjering. Odlukom vlade nezadovoljni su u tvrtki Zagorje-Tehnobeton koja je odradila 50% posla  u tom projektu.

U projektu obnove zgrada Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova tvrtka Zagorje-Tehnobeton ušli su kao ravnopravni partner Coninga te i pripada 50 % novca koji će se isplatiti Coningu.

Varaždinska tvrtka Coning u vlasništvu je supruge Radimira Čačića (bivši prvi potpredsjednik vlade). Iz Zagorje-Tehnobeton (Miroslav Bunić) zahtijevaju da in država direktno uplati novac na njihov račun jer je račun tvrtke Coning u blokadi pa iz Uprave Zagorje-Tehnobeton strahuju da će njihovim novcem biti naplaćeni postojeći vjerovnici Coninga.

Iz Tehnobeton tvrde da za takvu uplatu postoji i zakonska odredba (Zakon o obveznim odnosima) no sa time se ne slažu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Država se štiti činjenicom da su oni sa ugovornim izvođačem radova smatraju tvrtku Coning inženjering a tvrtku Zagorje-Tehnobeton tek podizvođače radova. Vlada RH zaključuje da se radovi isplaćuju izvođaču a tek tada Coning ima obavezu isplatiti potraživanja kooperanata.

Iz tvrtke Zagorje-Tehnobeton se ne slažu stoga bi cijeli slučaj mogao završiti na nadležnom sudu. Ukoliko se argumentacija tvrtke Tehnobeton pokaže pravno valjana, Vlada RH uz isplatu Coningu morati uplatiti još četiri milijuna kuna i Zagorje-Tehnobetonu.

izvor : http://www.vecernji.hr/vijesti/zagorje-tehnobeton-tuzit-ce-drzavu-ako-samo-coningu-isplati-8-mil-kn-clanak-560877

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s