Zagorje-Tehnobeton odradilo 50% posla a tvrtka Coning prisvojila novac od nagodbe s Vladom

Zagorje Tehnobeton

Zagorje Tehnobeton tvrtka

Početkom svibnja 2013. Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da se s tvrtkom Coning inženjering d.d. postigne nagodba i isplati dug od 8 000 000.00 kuna, no s tom nagodbom nije osigurano da se podmiri i dugovanje prema Zagorje-Tehnobeton d.d., koji su suradnici i ravnopravni partneri društva Coning izveli 50% radova na rekonstrukciji i dogradnji bloka Dorđićeva 4-Petrinjska, 18-Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8.

Protiv Ministarstva vanjskih i europskih poslova pokrenuta je parnica radi ukupnog duga koji iznosi 16 000 000.00 kuna. 09.05.2013 tvrtka Zagorje-Tehnobeton uputilo je pisani zahtjev Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kao i dopis Državnom odvjetništvu i Ministarstvu financija kako bi osigurali isplatu duga jer se Coning nalazi u teškoj situaciji, kako ne bi došlo do nepodmirenja duga.

Obje institucije su se oglušila na zahtjeve a kao prilog tome je jučerašnja objava da će Coning isplatiti plaće radnicima novcem od nagodbe.

Zagorje-Tehnobeton d.d. javno potražuje od Vlade RH 50% određenog iznosa koji im zakonski pripada jer i u ovoj varaždinskoj tvrtki rade radnici kojima također treba osigurati plaću pa se razlike prema nikome ne bi smjele raditi, te Radničko vijeće i Povjereništvo sindikalne podružnice zahtijevaju da se dio zarađenog novca isplati i radnicima Zagorje-Tehnobetona, poručuju iz te tvrtke, predsjednik uprave Miroslav Bunić.

izvor: http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/coning-prisvojio-sav-novac-od-nagodbe-s-vladom-iako-je-50-posla-odradilo-zagorje-tehnobeton-242493

Advertisements

One thought on “Zagorje-Tehnobeton odradilo 50% posla a tvrtka Coning prisvojila novac od nagodbe s Vladom

  1. Pingback: Tvrtka Zagorje Tehnobeton tužiti će državu Hrvatsku ako isplati 8 milijuna kuna samo tvrtki Coning inženjering-u | Miroslav Bunić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s